Woningen in het groen populairder dan ooit

Hoewel het minder snel gaat dan het afgelopen jaar, blijven de vastgoedprijzen stijgen. En dan in het bijzonder bij woningen in het groen, met een tuin of terras. Maar wat betekent dat nu voor jou als investeerder?

De evolutie die de gezondheidscrisis teweeg heeft gebracht laat zich niet alleen voelen op de koopmarkt, maar heeft ook gevolgen voor verhuurders. Want net als de verkoopprijzen, blijven ook de huurprijzen stijgen en net als kopers, gaan ook huurders massaal op zoek naar meer groen, meer rust en meer ruimte. En daar ben je als verhuurder maar beter op voorbereid.

Dankzij de crisis zijn de volgende drie factoren belangrijker dan ooit bij de huizenjacht van de Vlaming.

Op zoek naar woningen in een groene omgeving

Wandelen, fietsen en buiten sporten werden de norm het afgelopen jaar, en dat hebben ook huizenjagers begrepen. Ze trekken massaal naar groene omgevingen, en zijn daarvoor soms zelfs bereid de stad achter zich te laten. Huizen op het platteland of appartementen in een groene omgeving zijn populairder dan ooit.

Een tuin of terras is een vereiste

Niet-noodzakelijke verplaatsingen waren een tijdje uit den boze, en daardoor is het gebrek aan buitenruimte bij veel huishoudens beginnen knagen. Vandaar dat appartementen met een (groot) terras of huizen met tuin nu behoorlijk gegeerde targets zijn, zowel op de koop- als op de huurmarkt.

Ook binnen mag er meer ruimte zijn

Maar ook binnenruimte mocht opeens groter. Want thuiswerken met kinderen en partner in dezelfde leefruimte, dat bleek ondoenbaar. Een extra kamer is dus niet langer een overbodige luxe. Ook speelruimte en genoeg plek om te koken, zijn belangrijker geworden.

Investeren? Vind de sweet spot

Het gros van de huurders vind je nog steeds in de buurt van de centrumsteden. Helaas zijn dat niet de meest  groene omgevingen, en vind je er al helemaal niet de ruimste woningen. Dus moet je als investeerder op zoek naar de sweet spot: een appartement met terras, gebouwd in een groene omgeving, in de buurt van een grotere stad.

Doe je dat, dan kan je ervan op aan dat je woning binnen een mum van tijd verhuurd zal zijn. Want die nood aan zuurstof, die nu wel erg duidelijk is geworden, die zal niet snel weer verdwijnen.

Op zoek naar zo’n appartement dat midden in die sweet spot valt? Bekijk ons aanbod.