Hefboomeffect zorgt voor torenhoog rendement

Lenen om rijk te worden… Is dat een tegenstelling? Of hét geheim van succesvol investeren in vastgoed? U zal willen dat u het hefboomeffect eerder kende. Dankzij ons stappenplan en concrete voorbeeld kan dit hefboomeffect binnenkort ook uw rendement spectaculair laten toenemen.

Hefboomeffect: 5 stappen naar succesvol investeren in vastgoed

1.De goede ‘mindset’

Kan men volgens u rijk worden door te lenen? Het lijkt een tegenstelling, iets dat ingaat tegen ons gezond verstand. Bovendien weergalmt het ouderlijke advies nog altijd in ons hoofd: eerst sparen en dan pas uitgeven, niets uitgeven wat men niet heeft, etc. Lenen kost natuurlijk ook geld.
Nochtans kan geleend kapitaal voor een veel hoger rendement van uw eigen kapitaal zorgen. Dat is het fameuze hefboomeffect of ‘financial leverage‘. Wat dacht u van 15,5 % rendement in plaats van 5 %?
Het is essentieel om de voordelen in te zien van lenen om te investeren. Enkel deze ‘mindset’ zorgt voor succesvol investeren in vastgoed. Laat die hefboom ook voor u werken!

2. Wanneer is lenen interessant?

Het hefboomeffect is echt spectaculair. Deze vlieger gaat echter pas op wanneer u relatief goedkoop kan lenen.
Wanneer u nu op het punt staat om te investeren in vastgoed hebt u geluk: de huidige lage intrestvoeten zijn ideaal voor het hefboomeffect. Lage intresten zijn slecht nieuws voor uw spaarrekening maar perfect om een lening voor vastgoed aan te gaan!
Ook zonder hefboomeffect levert vastgoed een mooi rendement en meerwaarde op. Maar waarom zou u nee zeggen tegen een verdubbeling, verdrievoudiging,… van uw opbrengsten dankzij een lening?
TIP: Vergelijk online leningen, stap vervolgens op banken af en speel hen tegen elkaar uit.

3. Hoeveel lenen: ideale verhouding

Wat is nu de ideale verhouding tussen eigen inbreng en geleend kapitaal om te investeren in vastgoed? Hoe groter het geleende deel, hoe groter het hefboomeffect dus.
Maar “trop is teveel”. De meeste banken eisen –terecht- een eigen inbreng van minimum 20 %. Het ideale aandeel eigen kapitaal bedraagt volgens kenners 20 à 30 % van de totale investering. De rest leent u bij.
Lees ook eens ons artikel ‘Investeren in vastgoed met beperkt budget: zo werkt het’ en verbaas uzelf.

4. De juiste soort investering

Om geld te verdienen door te lenen -en te genieten van het hefboomeffect- is het noodzakelijk dat u het geleende geld gebruikt om te investeren. Bovendien moet u beleggen in iets dat zijn waarde minstens behoudt (liefst meerwaarde creëert) en natuurlijk maandelijks of jaarlijks opbrengt.
Dan komt men al snel bij vastgoed uit natuurlijk. Omdat veel investeerders twijfelen tussen vastgoedfondsen en ‘echt’ vastgoed, schreven wij ‘Blad, steen of schaar’.

5. Betrouwbare partner voor investeren in vastgoed

U kwam ondertussen tot de vaststelling dat investeren in vastgoed dankzij het hefboomeffect nog interessanter is dan u eerst dacht.
Om zeker te zijn van opbrengsten en meerwaarde is het doorslaggevend belang dat het vastgoed gesitueerd is op een goede locatie en gebouwd volgens de regels van de kunst, met de beste materialen en nieuwste technieken. Een betrouwbare en ervaren investeringspartner zoals BRODY Projectontwikkeling & investeringen is een must.

Hefboomeffect: een concreet voorbeeld

We laten u graag kennismaken met Martine en Chris V. en vergelijken hun situatie met die van Luc. Beide hadden een bedrag van € 240.000 dat ze wilden investeren in vastgoed. Luc kocht hiermee een appartement van € 240.000 dat 5% bruto (3% netto) opbrengt. Hij betaalde het volledige bedrag zelf. Martine en Chris kenden het hefboomeffect en stopten slechts € 60.000 eigen kapitaal in het appartement. De overige € 180.000 leenden ze aan 1,5%. Daardoor hadden ze bovendien nog € 180.000 om extra eigendommen aan te kopen.
Wie is er het beste aan toe, denkt u?

->Aankoop appartement van € 240.000

Zin om zo snel mogelijk uw rendement te verhogen dankzij het hefboomeffect? Deze instapklare projecten zijn dan misschien iets voor u.