Woningen in de stadsrand worden stilaan onbetaalbaar (maar er is een oplossing)

Volgens de Confederatie Bouw is de gemiddelde prijs voor een huis in de stadsrand de afgelopen tien jaar met 100.000 euro toegenomen. Dat is een gigantische stijging, waardoor wonen in de stad(srand) steeds minder betaalbaar wordt. Gelukkig hebben wij daar de oplossing voor.

De huizenprijzen swingen de pan uit

Tussen 2010 en 2020 werd de gemiddelde prijs van een huis in een stadsrand in Vlaanderen ongeveer 100.000 euro duurder. Een opvallende evolutie, die aantoont dat Vlamingen toch het liefst in de buurt van de stadscentra blijven wonen. Ook appartementsprijzen maakten de laatste jaren een gelijkaardige evolutie door, en dat maakt ook investeren in een appartement in de stadsrand voor minder mensen haalbaar.

Zoek het wat verder

Maar er is ook goed nieuws, want net buiten de grootsteden blijven woningen en appartementen wél betaalbaar. En dat is handig voor wie wil investeren in vastgoed. Je geniet immers van een opvallend lagere aankoopprijs, terwijl je toch nog steeds profiteert van de nabijheid van de stad.

De voordelen op een rij

Door te investeren in een appartement net buiten een grootstad, zit je in een ideale situatie om een comfortabel rendement te creëren. We zetten alle voordelen even voor je op een rij:

  • De stad is nog steeds vlakbij, dus werkgevers, horeca faciliteiten en cultuurgelegenheden liggen op een aanvaardbare afstand, waardoor je appartement erg goed in de huurmarkt zal liggen.
  • De aankoopprijzen liggen beduidend lager dan in de stad of stadsrand. Door het buiten de stad te gaan zoeken, profiteer je van een lagere aankoopprijs: de prijzen zijn hier niet zo drastisch gestegen als in de steden zelf.
  • Je hebt minder concurrentie op de huurmarkt, want grote investeerders blijven in de steden hangen. Huurders die dus niet bereid zijn stadsprijzen te betalen, komen sneller bij jou terecht.
  • Omdat de woningprijzen blijven stijgen, zullen steeds meer mensen op zoek gaan naar een huurwoning, en die kan jij hen bieden.

Door te investeren in een appartement dat niet in, maar net buiten de stadsrand ligt, heb je dus alle voordelen van de grote stad, zonder de hoofdprijs te betalen. En dat komt je rendement alleen maar ten goede.

Benieuwd welke locaties wij gekozen hebben voor onze projecten? Bekijk ze hier!