Kies je best voor 1 of 2 slaapkamers als je alleen woont?

Je denkt erover een appartement te kopen? Prima idee, om duizend-en-één redenen. Maar voor het moment ben je op je eentje en je weet niet goed of je nu zou kiezen voor een appartement met één of twee slaapkamers. Dit denken wij er alvast van …

Je budget is je vertrekpunt

Alles hangt er natuurlijk van af over welk budget jij beschikt. Een nieuwbouwappartement met één slaapkamer kost meer dan waarschijnlijk minder dan eentje met twee, naargelang de totale bewoonbare oppervlakte. Er zijn appartementen met maar één slaapkamer die eerder een loftgevoel geven en een groter of gewoon groot woonoppervlak hebben. Dan is die ene slaapkamer absoluut interessant als investering.

Die tweede slaapkamer komt zeker van pas

Of je nu piepjong bent en je eerste appartement gaat kopen of al van het leven kan gaan genieten als dynamische zestigplusser, een tweede kamer komt altijd wel van pas. Als bureau, als dressing, als logeerkamer, … En natuurlijk kan niemand de toekomst voorspellen: misschien woon je binnenkort wel – weer – samen met iemand? Dan is een tweede kamer handig, want je hebt meer ruimte en altijd slaapplaats als je nieuwe huisgenoot een snurker is … En sta je nog aan het begin van je leven en carrière, dan komen er misschien wel sneller kinderen dan je denkt …

Een tweede slaapkamer is een meerwaarde bij verhuur of doorverkoop

Misschien koop je wel een appartement als investering en wil je het verhuren. Met twee kamers ga je een andere doelgroep aanspreken dan met maar één slaapkamer. Meer dan waarschijnlijk een bredere. En datzelfde geldt voor wanneer je jouw eigendom wil doorverkopen. De investering voor een tweekamerappartement is hoogstwaarschijnlijk zwaarder om dragen, maar als je verhuurt, is de verhuurprijs ook hoger en kan je dus meer afbetalen. Later ligt de doorverkoopwaarde dan eveneens hoger. Ook weer een budgetkwestie dus.

Hoeveel kamers je ook hebt, een gezellig appartement maak je zelf

Er zijn mensen die alleen (willen) gaan wonen en vrezen dat een groter appartement minder gezellig zou zijn, een wat leeg gevoel gaat bieden. Maar dat hangt natuurlijk helemaal van jezelf af: die extra kamer kan je bijvoorbeeld knus inrichten als werkkamer, hobbykamer, leeskamer of man-woman-boy-girl cave.

Eén of twee kamers, Brody heeft zeker het juiste appartement voor jou.

Bij Brody bouwen we nieuwbouwappartementen die wat leefruimte betreft alle mogelijkheden bieden. Met één, twee of meer slaapkamers. Tussen onze projecten vind je ongetwijfeld iets wat prima in jouw dromen en verwachtingen past. We helpen je daarbij graag met advies op maat. Twijfel niet om ons te contacteren. Tot snel!