Ik ben goed begeleid en ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze maakte.

Rated 4 out of 5

Hilde kocht een appartement in het nieuwbouwproject Consilio. Een kleinschalig complex met vier laagbouwgebouwen rond een parktuin in het Oost-Vlaamse Eeklo.

 

Nadat Hilde (66) haar huis had verkocht, woonde ze een paar jaar in een huurappartement. “Dat gaf me de tijd om rustig uit te kijken naar een eigen appartement. Omdat ik voor mijn job als medische pedicure veel bij mensen thuis kom, wist ik goed op welke punten ik tijdens mijn zoektocht moest letten en welke zaken voor mij echt van tel waren. Ik wilde vooral geen appartement waarin je in een piepkleine inkom meteen merkt dat er beknibbeld is op het aantal vierkante meter. Veel lichtinval was uiteraard ook belangrijk, net als het onderhoudsvriendelijke karakter, omdat ik er niet jonger op word”, vertelt ze.

Van zodra Hilde intensiever begon uit te kijken, werd snel duidelijk dat haar nieuwe thuis in Eeklo zou liggen, een centrumstad in het Oost-Vlaamse Meetjesland. “Mijn voorkeur ging uit naar nieuwbouw, omdat ik zorgenvrij wilde zijn. Ik selecteerde drie projecten voor een bezichtiging. Eén viel meteen af, een project in een oude parktuin en Consilio van Brody bleven over. Uiteindelijk koos ik voor het laatste omdat de prijs-kwaliteitverhouding bij Brody beter was en de omgeving net iets mooier. Ik kijk uit op knotwilgen en de grote gemeenschappelijke tuin met een vijver. De vogeltjes vliegen hier aan en af. Het is ook amper een kilometer wandelen naar het provinciaal domein Het Leen. Voor iemand die zo van de natuur houdt, is dat een extra troef.”

Hilde koos voor een appartement op de gelijkvloerse verdieping, met twee slaapkamers, een overdekt terras en een berging. Het werd gedurende zes maanden gebruikt als modelappartement. “Op enkele details na, die ongetwijfeld typisch zijn voor een nieuwbouw, was alles perfect in orde. Ik hoefde niet eens te schilderen en ook de verlichting hing er al. Ik woon hier sinds december en het heeft me verrast hoe weinig tijd ik nodig had om me thuis te voelen. Dat had zeker ook te maken met de vriendelijkheid van de andere bewoners. Iedereen is heel voornaam en groet elkaar spontaan. Het is aan zulke zaken dat je merkt dat Consilio een project op niveau is. Ik had op voorhand een beetje schrik, omdat dit mijn laatste aankoop is, maar ik ben goed begeleid en ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze maakte.”

Ga terug naar het overzicht