Brody podcast

Succesvol investeren in vastgoed met meer waarde

Wij krijgen van onze kopers behoorlijk wat vragen over vastgoed en fiscaliteit. Vandaar vonden wij het heel belangrijk om deze vragen te bundelen en die nadien te stellen aan een aantal experten.

#7 Investeren via vennootschap met Kizzy Wandelaer

Investeren in vastgoed via een vennootschap kan zeer interessant zijn. Kizzy Wandelaer, fiscaal juriste, belastingconsulent en director bij KPMG legt u haarfijn uit waar u op moet letten wanneer u gaat investeren in vastgoed via een vennootschap.

#6 Investeren in vastgoed met Thomas Valkeniers

Thomas Valkeniers is CEO van Living Stone, dat recent fusioneerde met vastgoedkantoren Pajota. Hij werd in 2014 verkozen tot vastgoedondernemer van het jaar en is tevens auteur van het boek ‘Investeren in vastgoed’, waarbij hij in april van dit jaar een nieuwe editie uitbracht. Thomas is dus de meest ideale expert om ons te introduceren in investeren in het vastgoed.

Bestel de geactualiseerde versie van het boek hier

 

#5 Btw op vastgoed met Danny Stas

Btw bij vastgoedtransacties kan een enorme wespennest zijn indien we het niet bij aanvang goed aanpakken. Danny Stas is Managing Partner bij Deloitte Legal, het vroegere Laga en is tevens Industry Leader Real Estate voor Deloitte. Hij is een expert op vlak van btw en vastgoed. We vragen aan Danny enkele handvaten voor deze transacties.

#4 Vastgoedbubbel met Celine Janssens

De Belgische vastgoedmarkt kende de afgelopen jaren sterke prijsstijgingen. Ook 2020 was weer een heel sterk jaar. Wij stellen ons daarom de vraag: Zitten we niet in een vastgoedbubbel? Celine Janssens is partner bij Stadim en expert in het waarderen van vastgoed. Wij stelden haar onder andere deze vraag.

#3 Vastgoed rapport 20-21 met Kristof Buelens

JLL, wereldwijd één van de grootste dienstverleners aangaande vastgoed, bracht recent hun spring report 2021 uit over de Belgische vastgoedmarkt. Wij hebben vandaag Kristof Buelens te gast, Director Capital Markets en we bekijken met hem de trends en tendenzen uit dit rapport.

#2 Rentmeesterschap met Rudy Leroy

Rentmeesterschap is bij nieuwe investeerders een relatief onbekend begrip. Wij spraken daarom met Rudy Leroy, om de voordelen van rentmeesterschap voor u als investeerder te kunnen duidelijk maken.

#1 Vruchtgebruik met notaris Jelle Van Hove

Vandaag spreken we met notaris Jelle van Hove over het vruchtgebruik.