Het modelappartement: een kijkje in de toekomst

Een appartement kopen op basis van een plan of renders, kan intimiderend zijn. Je hebt veel verbeeldingsvermogen en een snuifje bouwkundig inzicht nodig om je te kunnen voorstellen hoe het er “in het echt” zou uitzien. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden, zodat je ook bij een nieuwbouwproject toch al eens kan rondkijken in “jouw” appartement: het modelappartement.

Een appartement kopen op plan

Een nieuwbouwappartement kopen in een vroeg stadium heeft tal van voordelen. Zo kan je zelf bepalen hoe je badkamer of keuken er gaan uitzien. Wil je een extra wastafel, een extra ingebouwde kast of een bad in de plaats van een douche? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Daarbij geniet je van een ruime, diverse keuze aan appartementen. Denk maar aan een zuidgericht terras met een panoramisch zicht. Een gelijkvloers appartement met privé tuin en misschien wel een tweede parkeerplaats voor de deur.

Maar voor sommige mensen is een aankoop op plan toch net iets te abstract. Ze kijken de kat uit de boom tot de ruwbouw er staat of plannen een bezoek in op het laatste moment. En ook dat heeft zo zijn voordelen.

Breng een bezoek aan een modelappartement

Als je voor de eerste keer in een leeg appartement komt, kan je je waarschijnlijk niet meteen inbeelden hoe het is om er in te wonen. Dat is normaal, want het appartement voelt dan helemaal niet als een thuis. Daarom richten we, van zodra het mogelijk is, één van de appartementen in als modelappartement.

Een likje verf

Het modelappartement wordt piekfijn afgewerkt en in het wit geschilderd. Maar dat wil niet zeggen dat jouw appartement er exact zo zal uitzien. Je bent namelijk vrij om de muren te bekleden hoe jij dat wil. 

De finishing touch: het meubilair

Vervolgens gaan we op zoek naar aantrekkelijk meubilair. Door een ingericht modelappartement te bezichtigen, ontdek je waar je je driezit kan plaatsen, maar ook hoeveel ruimte je hebt voor een kast in de slaapkamer. Waar je het best de eettafel plaatst en wat je kan doen met dat ene hoekje in de keuken.

Begin alvast te dromen

Je kan rondwandelen in een afgewerkt en aangekleed appartement en zien hoe de plannen in de praktijk uitpakken, in plaats van je verbeelding te moeten laten werken in een kale, onafgewerkte ruimte. En dat is goud waard.

Zelf een kijkje nemen in een modelappartement van Brody? Neem meteen contact op met onze beleggingsadviseur voor een vrijblijvend bezoek.