4 overwegingen die je moet maken bij het kiezen van je nieuwbouwappartement

Welk appartement van een nieuwbouwproject past nu perfect bij mij? Dat is de vraag die elke nieuwbouwkoper zich stelt. In projecten zijn er vaak verschillende appartementen beschikbaar, die elk hun troeven hebben. Hoe beslis je nu welke voor jou de juiste is? We helpen je met plezier op weg bij het kiezen van een appartement.

Goed, je hebt een project gevonden dat bij je past, waar je voor wil gaan, maar welk appartement is nu voor jou het allerbeste? Dat hangt af van waar jij belang aan hecht. Zit je graag in het groen, vind je het uitzicht belangrijk of wil je graag een woning vlakbij de fietsenstalling? Welk appartement je ook kiest, doe het doordacht. Deze vragen kunnen je helpen bij het maken van de perfecte keuze.

Hoeveel slaapkamers heb ik nodig?

Een eerste, belangrijke factor is uiteraard de indeling van je appartement. Heb je drie slaapkamers nodig, dan kies je voor een appartement dat die kamers ook kan bieden. Heb je genoeg aan twee slaapkamers, maar wil je ze iets ruimer? Dan moet je daarop letten. Dat spreekt voor zich.

Maar denk ook flexibel: misschien heb je in principe aan één slaapkamer genoeg, maar kan je wel een extra ruimte gebruiken als dressing, om andere spullen in op te bergen, of om een hobbykamer te maken. Een slaapkamer hoeft dus niet per se een slaapkamer te zijn.

Wil ik een tuin, of heb ik genoeg aan een terras?

Appartementen op het gelijkvloers hebben vaak een eigen tuin. Dat is prettig voor mensen die daar behoefte aan hebben, en die het niet erg vinden om die tuin ook te onderhouden. Maar wie daar niet zo’n zin in heeft, is misschien beter af met een mooi terras. Daarvoor moet je op de verdiepingen zijn.

Wat zijn mijn voorkeuren qua uitzicht en oriëntatie?

Bij het kiezen op basis van de locatie van je appartement, moet je in de eerste plaats stilstaan bij de oriëntatie. Op welke momenten van de dag heb je graag de zon in je woning? Ligt het appartement aan de straatkant of net niet, en wat vind je daarvan?

En dan is er natuurlijk het uitzicht. Dat moet je per slot van rekening elke dag zien. Over het algemeen geldt dat hoe hoger je gaat, hoe beter het uitzicht wordt. Maar ook op het gelijkvloers kan je prachtig uitkijken, op een gemeenschappelijke binnentuin bijvoorbeeld.

Waar zijn de gemeenschappelijke faciliteiten?

Sommige projecten zijn verdeeld over verschillende gebouwen. Dan loont het de moeite om even te bekijken waar de belangrijkste faciliteiten zich bevinden, en of jij daar graag dichtbij zit, of net wat verder. Denk bijvoorbeeld aan de parking, de fietsenstalling of een gemeenschappelijke groene zone.

Vind je een pand dat op deze vier vlakken aan het merendeel van je wensen voldoet? Dan heb je het perfecte nieuwbouwappartement gevonden!

Heb je de ware nog niet gevonden? Bekijk hier onze projecten.