We zien het zeker zitten om hier nog lang te wonen

Rated 5 out of 5

Robert en Linda kochten een erkende assistentiewoning in residentie Alex. Een comfortabel nieuwbouwproject in het centrum van Maldegem.

“We hebben dit appartement eerst en vooral gekocht als investering,” steekt Robert van wal. Als je je geld op de bank laat staan, krijg je er toch niets voor, integendeel. En je wil wel iets terug voor je centen, dus hebben we ze hierin gestopt.”

De twee kochten de assistentiewoning op plan, het duurde dus even voor de oplevering plaatsvond. “Na een tweetal jaren was alles afgewerkt, en begonnen we na te denken.”, vertelt Linda. “Gaan we het nog wel verhuren? Als je zelf ziek wordt, kan je niet onmiddellijk verhuizen, en bovendien is het nu allemaal splinternieuw. Dus zijn we hier zelf maar komen wonen. Ons oude appartement verhuren we.”

“Ik denk dat hoe vroeger je naar een assistentiewoning verhuist, hoe makkelijker de stap is.”, legt Robert uit. “Als je wacht tot je zelf minder goed bent, wordt het moeilijker.” “Als het van moeten is, doe je het niet graag meer.” knikt ook Linda. “Nu gaan we er nog plezier aan beleven.”

Van alle gemakken voorzien

De verhuis verliep erg vlot, en zelfs alle meubels kwamen mee. “Mijn eetplaats, mijn salon, een groot bed en de dressoirkast namen we mee, we hebben twee gloednieuwe inbouwkasten laten bouwen en er is een mooie badkamer met inloopdouche. We komen niets tekort.” stelt Linda. “En als je eens een feestje wil geven, hoef je je eigen huis niet overhoop te zetten: dan ga je gewoon met z’n allen naar de cafetaria of het terras.”

Ze vinden het net als wonen in een gewoon appartementsblok, maar dan met extra gemoedsrust. “Als er iets gebeurt, moet je alleen maar op de knop duwen en er komt hulp. Je moet de 112 niet meer bellen, en de hulpdiensten kunnen gewoon binnen, als jij de deur niet meer kan open doen. Bovendien is het gebouw op alles voorzien, waardoor je bijvoorbeeld ook niet op de brandweer moet wachten om je door het venster naar beneden te halen. Dat kan hier gewoon via de lift.”

Altijd gezelschap

En, vindt Linda, het sociale aspect is ook anders dan bij een doorsnee appartementsgebouw: “Als je in een gewoon appartementsgebouw woont, kan het goed zijn dat je overdag helemaal alleen zit in je gebouw, omdat iedereen is gaan werken. Maar hier zal je altijd iemand tegenkomen om een babbeltje mee te slaan, of mee te aperitieven. Dat was voor ons heel belangrijk. We zijn sociaal en slaan graag een praatje.”

“We zien het zeker zitten om hier nog lang te wonen”, besluit Robert. “De accommodatie beneden, het zonnige terras… als het goed weer wordt, komt dat dik in orde.

De twee kijken vooral uit naar het moment waarop alle buren in hun appartementen getrokken zijn, zodat ze gezellige klets- en kaartnamiddagen kunnen beginnen plannen.
Lees meer referenties