Wij zijn fier en gelukkig

Rated 5 out of 5

De CM-zorgmakelaar van residentie Alex ontving een open brief van één van de eerste bewoners in onze erkende assistentiewoningen in Maldegem.

“Beste mensen,

Wij zijn fier en gelukkig u te mogen ontvangen op deze mooie zomerdag, waarop residentie Alex zijn deuren opent om u kennis te laten maken met de activiteiten, infrastructuur en de bewoners van de residentie.

Eerst een woordje uitleg over wat een assistentie-flat precies inhoudt en de vooroordelen die er heersen over assistentieflats:

Bij veel oudere mensen heerst er een angst en een ingeborenen afkeer voor woonzorgcentra. Het betekent voor hen het einde van hun vrijheid, het verlaten van hun woning, waar ze zoveel jaren lief en leed hebben gedeeld.

Of kies je voor een assistentiewoning?

Een assistentieflat, waar je leeft volgens je eigen ritme in volle vrijheid van doen en laten, genietend van veel faciliteiten (biljart, fitnesstoestellen, oude volkspelen, eigen pelapsusbaan).

U gaat naar bed en komt eruit wanneer je er zin in hebt, bepaalt zelf wat, waar en wanneer u eet. U kookt nog graag zelf? Geen probleem, ieder appartement heeft een eigen keuken. Als je uw appartement verlaat, ziet u niet een haastige buur op weg naar zijn werk of hangjongeren, die de rust verstoren en die weinig of geen eerbied meer hebben voor de grijze haren. In de residentie wonen naast senioren ook jongere personen, met wat zorgnood. De leuke mix maakt het aangenaam.

Je ontmoet vaak leeftijdsgenoten, waarmee je in onze gezellige ontmoetingsruimte bij een bakje koffie een praatje kan slaan of aan een van de vele activiteiten kan deelnemen, die georganiseerd worden door de woonassistente. Heb je zin om de benen te strekken: het park, dat uitnodigt voor een fikse wandeling en de markt waar gezellige winkels en cafeetjes op tien minuten loopafstand, u met open armen ontvangen.

Wat het onderhoud van uw appartement betreft, je kan er indien nog mogelijk, zelf voor instaan, arbeid adelt rust roest, anders neem je gewoon uw poets-of keukenhulp(verzorgende) mee naar het nieuwe appartement. Hetzelfde bij de verpleging: u kunt rustig de verpleging waar je al soms jaren een hechte band heeft, verder laten komen. Voor de verpleging buiten de normale uren of in noodgeval bent u 24/24, 7/7 verbonden met het Wit Gele kruis door een alarm.

En last but not: Koppels worden in tegenstelling bij vele zorg- en wooncentra niet gescheiden voor de nacht. Misschien kom je een oude vriendin of vriend tegen en bloeit er iets moois uit deze toevallige ontmoeting? Op liefde staat geen leeftijd!

Een tweede vooroordeel is assistentieflats zijn duur. Als je weet dat er momenteel tot vierduizend euro betaald wordt voor twee kamers voor een koppel in een rusthuis en men betaalt elfhonderd euro voor een comfortabele flat en garage, dan is de rekening toch vlug gemaakt… Als men behoort tot de nieuwe generatie van senioren, met steeds hogere levensverwachting en reisplannen, is een assistentieflat de ware oplossing. De kinderen zijn de deur uit, de eigen woning is betaald. Wat belet er u een huis, waarvan de kosten u straks overspoelen, om te ruilen voor een comfortabele flat, welke voldoet aan de laatste bouwverordeningen, waar u in alle comfort kan genieten met leeftijdsgenoten in een beschermde omgeving, eventueel in de buurt van uw kinderen.

Ik hoop dat de kennismaking met deze nieuwe vorm van samenleven je over de laatste drempel op de weg naar het geluk heen helpt. Je kunt hier eventueel een afspraak maken met onze charmante Nathalie, die graag uw vragen zal beantwoorden.

Groeten,

Bewoner van de eerste uren”

Ga terug naar het overzicht