Vijf voordelen van een kantoor met service based facilities

Vroeger hadden KMO’s of grotere bedrijven gewoon een kantoor in een kantoorgebouw. Met eigen diensten en voorzieningen. Maar er is al een hele tijd een nieuwe trend, die we dus eigenlijk al niet meer zo nieuw mogen noemen: campus based offices met zogenaamde service based facilities. Die services zijn van diverse aard en worden gedeeld door iedereen die er een kantoor huurt. Wat daar de voordelen van zijn, leest u verder.

Campus Based Offices

Eerst en vooral: dit is geen doorsnee kantoorgebouw waarin verschillende bedrijven zitten. Een campus based office biedt heel wat meer: het verleent allerlei services aan wie er een kantoor huurt. Receptie- en poetsdiensten, verwerking en verdeling van post, fitnessruimtes, restaurants, je kan het zo gek niet bedenken of het is voorhanden en vooral inbegrepen als je daarvoor kiest.

Kantoren met service based facilities kunnen casco, helemaal ingericht of custom managed zijn, zodat je als huurder niet meer hoeft te investeren in interieur. Er zijn niet alleen kantoorruimtes en aparte kantoorkamers te huur, maar ook flexwerkplekken en vergaderruimtes. Die vergaderruimtes worden meestal gedeeld door de verschillende huurders. Zo zijn er altijd voldoende beschikbaar maar betaal je er niet voor als je ze niet nodig hebt. Al wat je moet doen, is gewoon op tijd reserveren en betalen voor de tijd dat je ze effectief gebruikt.

Wat zijn precies de voordelen van een kantoor huren in een campus based office building?

Een kant-en-klaar kantoor? Graag!

Zeker als je met een startup bezig bent, is een instapklaar kantoor een enorme plus. Je moet je niet bezighouden met het inrichten van je werkplek en zo win je tijd die je aan je core business kan besteden. Je hebt een pak organisatorische kopzorgen minder en ziet ook onmiddellijk hoe je toekomstige werkplek eruit ziet. Ben je al een tijdje actief en heb je al kantoormeubelen maar zijn die misschien al wat verouderd? Dan moet je je niet langer afvragen of je ze wel mee zou nemen en of ze wel zullen passen in het nieuwe kantoor. Minder verhuisperikelen dus. Het is echt plug and play: binnenstappen, kop koffie nemen, je ergens nestelen, laptop openklappen en je kan aan de slag!

Je betaalt alleen voor wat je gebruikt

Toegegeven, campus based offices zijn duurder om te huren dan dezelfde oppervlakte in een doorsnee kantoorgebouw. Maar daar krijg je echt wel heel wat voor terug en je komt zeker niet voor verrassingen te staan. Want je weet op voorhand precies wat er nu juist allemaal in je prijs inbegrepen is.

Eigenlijk betaal je gewoon de basis huurprijs. Andere voorzieningen betaal je enkel bij gebruik. Je krijgt één duidelijke en overzichtelijke factuur, wat boekhoudkundig de zaken sterk vereenvoudigt.

Service, service en nog eens service

Full service-kantooroplossingen zijn er voor bedrijven die 1 of 100 werkplekken nodig hebben. De diensten waarvan je als bedrijf geniet, blijven grotendeels dezelfde. Hier komt een overzicht dat zeker niet volledig is.

  • casco kantoren tot volledig ingerichte kantoren
  • faciliteiten zoals internet, telefoon, koffie, thee en gas, water en licht
  • professionele receptie met telefoonpermanentie en postbehandeling
  • poetsdienst en technisch onderhoud
  • 24/7 toegang
  • parking voor twee- en vierwielers
  • flexibiliteit inzake aantal werkplekken en beschikbare vergaderzalen
  • restaurant(s)
  • fitness
  • gemeenschappelijke netwerkruimtes
  • maatschappelijke zetelvestiging of commercieel adres
  • openbaar vervoer
  • steps

Networking

Het spreekt vanzelf dat je als bedrijf in een business center behoorlijk kan netwerken,  vermits meerdere bedrijven er een kantoor huren. Tijdens de lunch, een informele borrel na de werkuren of een georganiseerd event, je krijgt altijd volop kansen om interessante mensen tegen het lijf te lopen. Een ware community.

Flexibele huurcontracten

Last but not least worden campus based offices gekenmerkt door hun flexibiliteit wat huurcontracten betreft. Stel dat je momenteel een kantoor huurt alleen voor jezelf of voor twee of drie medewerkers. Maar het bedrijf krijgt kansen, grijpt die ook en groeit. Wel, dan groeit je kantoor gewoon probleemloos mee: je huurt er gewoon de werkplekken bij die je op een bepaald moment nodig hebt.  Je kantoor is dus het laatste wat beperkingen zal stellen aan je succes!

Wie Brody zegt, zegt nu ook kantoren met service based facilities!

Bij Brody hebben we heel wat plannen om ons aanbod aan kantoren met service based facilities sterk uit te breiden. Interesse? Bij ons kan u altijd terecht voor informatie advies op maat. Aarzel niet om ons te contacteren. We verwachten u!