Winstgevend alternatief voor spaarrekening

Iedereen wil weten hoe zijn of haar zuurverdiende centen het meest kunnen renderen. Trekt u best naar de beurs, of houdt u het beter bij de klassieke spaarrekening? En wat met vastgoed als belegging? Na het lezen van dit artikel weet u wat u dit jaar best met uw geld doet.

Spaarrekening=verliesrekening

Dit mag u verwachten van een spaarrekening: een totale rente (dat is basisrente + getrouwheidspremie) van zo’n 0,50 % à 0,80 % per jaar. En dan mag u een jaar lang niet aan dat geld komen. Anders mist u de getrouwheidspremie. Indien u bereid bent met een doorlopende maandelijkse spaaropdracht te werken, brengt uw spaargeld misschien 1 % op.

De inflatie bedraagt echter 1,6 %. Wat wil dit nu concreet zeggen? Jaarlijks wordt het leven in België 1,6 % duurder. Uw spaarrekening brengt misschien wel 1 % op, maar dan nog is het jaarlijks 0,6 % in waarde gedaald.  Met andere woorden: zelfs met de hoogste intrestvoet kan u elk jaar 0,6 % minder met uw spaargeld kopen dan het jaar voordien.

Een echte nachtmerrie voor beleggers, en voor elk weldenkend mens eigenlijk! Vandaar dat men een spaarrekening enkel als buffer gebruikt voor onverwachte uitgaven. Zodra u meer dan x-aantal maanden loon op uw spaarrekening hebt staan (sommigen zeggen 6 maandlonen, anderen houden het op 3), is het uitkijken naar een winstgevend alternatief voor spaarrekening.

Bang van de beurs na rampzalig 2018

Hoorde u ook fantastische verhalen over beursbeleggingen die verdubbelden, of zelfs vertienvoudigden in waarde? Helaas hoort de aandachtige luisteraar meer over geld dat daarentegen verdween als sneeuw voor de zon, ten gevolge van de grillen van de beurs. Zo was 2018 een rampzalig beursjaar: een waar bloedbad werd aangericht onder de aandelen. Zelfs Paul D’hoore kon met zijn Geldbarometer in 2018 geen enkele winst maken.

De volatiliteit is eigen aan de beurs en niemand kan echt de koersen voorspellen. Bij een potentieel hoge opbrengst hoort een hoog risico. Bent u bereid om dergelijk risico te nemen, of speelt u liever op safe?

De meeste beleggers hebben in hun beleggingsportefeuille een aantal aandelenfondsen en obligaties. Naargelang van hun profiel beleggen ze meer defensief (met bijhorend lager risico en dus lager rendement) dan wel offensief. Hiervoor gebruiken ze dat deel van hun spaargeld dat ze in de eerste tien jaar of langer niet nodig hebben. Naast die verre beleggingshorizon moet men ook de onzekerheid en stress die horen bij beursbeleggingen voor lief nemen. Hoog tijd om een veilig alternatief onder de loep te nemen.

Veilig beleggen in vastgoed

Vastgoed kopen is ideaal voor investeerders die op middellange termijn willen beleggen in iets tastbaar, met weinig tot geen risico. Of voor diegenen die -naast aandelenfondsen- een extra zekere, renderende belegging in hun portefeuille willen. Vastgoed heeft sinds jaar en dag zijn waarde bewezen en is de rots in de beleggingsbranding. Een fysieke belegging die staat als een huis.

Denkt u dat u behoorlijk rijk moet zijn om te beleggen in vastgoed? Laat u verrassen door ons artikel Start to invest en ontdek met welk relatief beperkt startkapitaal u al kan investeren in vastgoed.

Vastgoed rendeert

Met 4 tot 6 % rendement is het begrijpelijk dat vastgoed populair is bij beleggers. Het Brody-team gebruikt de professionele versie van Investr, een tool voor vastgoedbeleggers, voor accurate rendementsprognose en afstemming op uw persoonlijke situatie.

Een mooi rendement gekoppeld aan zekerheid overtuigt veel investeerders. Gigantische meerwaarde bij herverkoop hoeft u niet (meer) te verwachten. Toch houdt u er een mooie cent aan over. Vooral de maandelijkse huuropbrengsten maken beleggen in vastgoed zo interessant. Moeiteloos extra inkomen… Om te genieten van het leven, opnieuw te investeren, of als aanvulling op uw karige toekomstige pensioen. Bereid u voor en overbrug de pensioenkloof met een opbrengsteigendom.

Zoekt u net als andere slimme beleggers een alternatief voor spaarrekening en wilt u investeren in vastgoed? Brody adviseert u hierbij op deskundige wijze. Laat onze ervaring in uw voordeel werken!