WC papier of vastgoed?

Het Coronavirus laat zich voelen, ook op de beurzen. Op één maand tijd verloor de BEL 20 maar liefst 40%. Het hoeft geen betoog dat iedere economische sector hiervan gevolgen ondervindt. Voor de vastgoedmarkt zijn deze gevolgen echter verre van éénduidig; Wat betekent deze crisis nu voor de huizenmarkt?

Vele zaken zijn nog onduidelijk: hoe lang duurt de uitbraak? Wie wordt er getroffen? Hoe snel verspreidt het virus zich?… Het blijft allemaal afwachten. Enkele stellingen en aanbevelingen tekenen zich wel al duidelijk af:

Vastgoed is stabieler dan andere investeringen

Niet alleen de BEL 20, ook o.a. de Dow Jones krijgt stevige klappen. Traditioneel leidt dit tot paniek en recessie, maar de vastgoedsector toonde zich doorgaans crisisbestendiger dan andere sectoren. ‘Een dak boven het hoofd’ blijft dan ook een basisbehoefte, zowel om te wonen, als om te werken. Uiteraard zullen hotels en kantoren meer leegstand kennen, maar dit is tijdelijk. Mensen blijven uiteraard op zoek gaan naar woon- en (co)werkplekken.
De aard van de vraag én het aanbod zal wellicht wat verschuiven, maar de nood aan huisvesting en goede werkplekken blijft dus overeind.

Geen lockdown voor de online vastgoedmarkt

Open kijkhuisdagen, opendeurdagen, zakelijke face-to-face contacten… Allemaal worden ze noodgedwongen (en absoluut begrijpelijk) geannuleerd of uitgesteld. Ook bij Brody nemen we onze verantwoordelijkheid: onze opendeurdagen worden tot nader order afgelast. Dit betekent niet dat jij jouw woningdroom of investering eveneens on hold moet zetten!

Via onze website hoef je immers niets te missen van het grote aanbod aan opportuniteiten. Door de uitzonderlijk lage rentes op de vastgoedmarkt, blijft de sector namelijk in volle beweging. Maak je graag een simulatie van jouw lening? Wil je online shoppen voor je interieur? In enkele muisklikken zet je jouw prikkelende zoektocht veilig en verantwoord verder.

De samenleving mag dan wel in lockdown gaan, de online vastgoedmarkt blijft permanent geopend.
Conference calls, skype meetings, walkie talkies, morsecode… om je vastgoedproject strak op de rails te houden, is creativiteit meer dan ooit een must.

Licht aan het einde

Een crisis zoals we die nu kennen leidt vaak tot impulsiviteit. Begrijpelijk, maar investeringsbeslissingen neem je natuurlijk best doordacht en optimaal geïnformeerd. Je kan deze periode aangrijpen als een gelegenheid om eens grondig te bezinnen over je vastgoedportefeuille. Ook de Coronacrisis zal een einde kennen; we kunnen er maar beter uit leren. Zo kan je bijvoorbeeld bekijken of meer diversificatie voor jou een betere keuze oplevert.

Advies nodig? De Brody specialisten wijzen je veilig de weg, ook op de online vastgoedmarkt!