Wanneer kan je naar je nieuwbouwappartement verhuizen?

Tussen het kopen van een nieuwbouwwoning en het moment waarop je eindelijk in de zetel kan ploffen in je nieuwe woonkamer, kan behoorlijk wat tijd zitten. En dat maakt het moeilijk in te schatten wanneer je nu precies kan verhuizen naar je nieuwbouwappartement.

Het antwoord is simpel. Je krijgt de sleutel van je nieuwe woning in handen op het moment dat de voorlopige oplevering is goedgekeurd. En wanneer dat is, dat wordt bepaald door de projectontwikkelaar.

Wanneer vindt die oplevering plaats?

De termijn waarop je die oplevering kan verwachten, vind je reeds terug in het compromis maar ook in je aankoopakte die je bij de notaris ondertekend . Die termijn is een schatting, maar bij Brody doen we er wel alles aan om de planning te halen.

Voorlopige oplevering en sleuteloverdracht

Is je appartement afgewerkt genoeg naar onze verwachtingen, dan krijg je van ons een uitnodiging tot voorlopige oplevering. Dat is het moment waarop je samen met de aannemer en eventueel ook de architect het hele appartement doorgaat. Het moment waarop je bekijkt of alles volgens de gemaakte afspraken werd afgewerkt.

Er worden dan ook meteen afspraken gemaakt met de aannemer over welke bepaalde werken nog uitgevoerd dienen te worden  worden. Deze  worden allemaal opgenomen in het proces-verbaal van voorlopige oplevering.

Als je de voorlopige oplevering aanvaardt, onder de voorwaarden opgelijst in het proces-verbaal, is dat het moment waarop je hebt gewacht. Op dat moment word jij eigenaar van je woning, krijg je de sleutel en kan je er intrekken.

Wat met erkende serviceflats?

Zowel bij nieuwbouwappartementen als bij assistentiewoningen worden de gemeenschappelijke delen opgeleverd voor de individuele appartementen. In de assistentiewoningen zijn op dat moment ook de zorgdiensten opgestart.

Meteen verhuizen dan maar?

Hoewel het mogelijk is om op de dag van de voorlopige oplevering in je nieuwe appartement of assistentiewoning te trekken, is het vaak verstandiger om nog even geduld uit te oefenen. Het zou namelijk kunnen dat de tuin nog niet tot in de puntjes is afgewerkt. Of dat er zo nu en dan nog een bouwvakker langs komt lopen. Of dat je met de verhuiswagen niet makkelijk tot bij je eigen appartement geraakt. Allemaal zaken die (tijdelijk) afbreuk kunnen doen aan de rust en het comfort die je kan en mag verwachten van je nieuwe thuis.

We raden je dus aan om niet halsoverkop te verhuizen, maar rustig de tijd te nemen om je appartement van een likje verf te (laten) voorzien en schoon te maken. Zodat de overgang van je oude woning naar je nieuwe appartement vlekkeloos verloopt, en je meteen kan thuiskomen in de rust en het comfort van een prachtig afgewerkt project.

Ben je niet van plan zelf naar je nieuwbouwappartement te verhuizen? Wij brengen je graag in contact met potentiële huurders. Contacteer ons nu!