Lees deze 3 boeken over investeren in vastgoed tijdens je vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Tijd voor een goed boek, een lekkere gin tonic en af en toe een plons in het verkoelende zwembad.

We geven je graag mee welke 3 boeken over investeren in vastgoed een plaatsje verdienen in je reistas:

boek 1: Onroerend goed als belegging

Onroerend goed als belegging is een boek van Peter van Gool uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001795764 

Bij het beleggen in onroerend goed komt veel kijken. Zakelijke en particuliere beleggers die zich op deze markt willen begeven, moeten beschikken over een gedegen kennis.
Onroerend goed als belegging is een praktische leidraad voor de besluitvorming bij het beleggen in direct en indirect onroerend goed. Bij direct vastgoed moet worden gedacht aan het kopen van kantoren, winkels, bedrijfsruimten en woningen. Bij indirect vastgoed gaat het om het beleggen in al dan niet beursgenoteerde aandelen en participaties van vastgoedfondsen, waaronder ook vastgoedmaatschappen

boek 2: Investeren in vastgoed, grond en gebieden

Investeren in vastgoed, grond en gebieden is een boek van Peter van Gool uitgegeven bij Spryg Real Estate Academy. ISBN 9789492453082

Dit boek is speciaal geschreven voor het langjarige gebruik van vastgoed, grond en gebieden. Daarmee kunt u heel wat bereiken. Wat dacht u van leefbare steden en verduurzaming van de bestaande voorraad? Daarom focust dit boek op het effectief en efficiënt inzetten van financiële middelen, het sturen op beheersbare risico’s en een gezonde winstgevendheid. Dit boek hebben we overzichtelijk opgezet in 2 delen. Deel 1 biedt de benodigde theoretische financiële kennis van het totale vastgoedproces:
van grondexploitatie tot en met gebruiksfase. Deel 2 legt de link met de vastgoedpraktijk door het uitwerken van maar liefst 50 praktijkvraagstukken, van eenvoudige tot meer complexe aard.

boek 3:Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een boek van Gerton van Boom uitgegeven bij Verbum, Uitgeverij. ISBN 9789074274784

Iedereen kan het! Velen doen het ook: beleggen in vastgoed. Het basisprincipe is eenvoudig. Je koopt samen of alleen een pand dat huur oplevert. Dat kan een woning, winkel, kantoor of bedrijfsgebouw zijn. Trek de exploitatiekosten (zoals rente, verzekering, …) van de huur af en wat overblijft is het directe rendement. Daarnaast kan het object bij verkoop meer of minder opleveren dan de aanschaf. Dat is het indirecte rendement. In Beleggen in vastgoed wordt op heldere wijze, voor iedereen toegankelijk, de basisprincipes uitgelegd van investeren in Nederland commercieel onroerend goed. De belangrijkste valkuilen en aandachtspunten worden toegelicht. Daarnaast wordt er een analyse van de Nederlandse vastgoedmarkt gegevens. Het boek wordt afgesloten met een eigenzinnige visie op de vastgoedcrisis.

Deze boeken zijn oa verkrijgbaar bij bol.com

Ben je na het lezen van deze literaire meesterwerken er nog meer van overtuigd dat investeren in vastgoed ook voor jou interessant is?
Neem dan zeker een kijkje op de site van Brody en ontdek de vele nieuwbouwprojecten die mooie rendementen opleveren voor vastgoedinvesteerders!

Veel leesplezier!