Investeren in vastgoed in 2020: nog altijd het ideale moment

Al voorspelde men enkele jaren geleden nog een lichte prijsdaling voor de Belgische vastgoedmarkt, nu blijkt duidelijk dat de prijzen van vastgoed sinds 2015 enkel stijgen. En die trend zet zich meer dan waarschijnlijk door in 2020. Prima nieuws dus als je op zoek bent naar een rendabele en veilige investering die zowel op korte als op lange termijn flink wat opbrengt. En daar zijn een aantal goede redenen voor.

1. Een vastgoedinvestering countert ook in 2020 de inflatie

Inflatie, de stijging van de levensduurte, maakt dat je geld elk jaar minder waard is. Met een vastgoedinvestering counter je dat: de waarde van je woning stijgt sneller dan de levensduurte. Zo behoud je dus je startkapitaal én verwerf je meerwaarde. Huuropbrengsten bewegen mee met de inflatie. Is er inflatie, dan stijgen de huurprijzen en dus ook je huuropbrengsten.

2. Investeren in vastgoed brengt ook in 2020 meer op dan een spaarboekje

De rente op spaarboekjes staat historisch laag en misschien dalen ze nog verder. Combineer dat met de inflatie en je verliest zo feitelijk geld. Het rendement van een vastgoedinvestering – de huurinkomst dus – ligt echt wel een pak hoger. Er zijn specialisten die zelfs durven beweren dat investeren in vastgoed 30 keer meer opbrengt dan het klassieke spaarboekje.

3. Een vastgoedinvestering zorgt ook in 2020 nog voor een mooie meerwaarde

Op lange termijn blijft de waarde van vastgoed constant stijgen. Wie na een aantal jaren een woning doorverkoopt, realiseert ongetwijfeld een mooie meerwaarde. Vastgoed verdubbelde zelfs in waarde in amper tien jaar tijd. Geen enkele bank geeft zo’n rendement.

4. Investeren in vastgoed kan ook in 2020 helemaal zorgeloos zijn

Kies je voor een investeringsappartement dat je later wil verhuren en is er een verhuurdienst, dan heb je alleen maar de voordelen van vastgoed en laat je de zorgen – huurschade, wanbetalingen, onderhoud – helemaal achterwege. Het verhuurbedrijf regelt alle eventuele problemen voor jou.

5. Investeren in vastgoed blijft ook in 2020 fiscaal interessant

Verhuur je, dan betaal je alleen belastingen op het geïndexeerde kadastraal inkomen van je woning en dus niet op de huuropbrengsten. Bovendien is de woonbonus op tweede verblijven niet afgebouwd én blijft lenen voor een vastgoedinvestering fiscaal erg interessant. De overheid subsidieert zo het eigen bezit van vastgoed.

Overtuigd? Kom dan eens praten met de mensen van Brody!

Als je voor een nieuwbouwappartement van Brody kiest, zit je helemaal goed. Tussen onze projecten vind je ongetwijfeld iets wat perfect past bij jouw dromen en verwachtingen.