Investeren in vastgoed 2019

Het nieuwe jaar 2019 goed beginnen betekent werk maken van uw voornemen om een mooi en zeker rendement te behalen dankzij een slimme vastgoedbelegging. De 5 redenen om te investeren in vastgoed 2019 voor u op een rij:

1.    Profiteer nog snel van de lage intrest

U hoorde of las ongetwijfeld dat de hypothecaire rente aan het stijgen is. Wanneer we dit artikel schrijven, flirt de vaste rentevoet voor een hypothecaire lening op 20 jaar met 2%. Nog langer wachten met uw vastgoedaankoop betekent hoogstwaarschijnlijk meer intrest betalen en bijgevolg een deel van uw rendement afstaan…

Zelfs met de huidige, wat gestegen tarieven zijn de hypothecaire intrestvoeten nog steeds historisch laag te noemen en is lenen vrij goedkoop. Het blijft bovendien interessant om uw spaargeld te beleggen in vastgoed. Een spaarrekening is immers helaas nog altijd verlieslatend: u ontvangt een lagere rente dan de inflatie (gestegen levensduurte) u kost. Een deel van uw spaargeld in 2019 investeren in een appartement is dus het overwegen waard.

2.    Crisisbestendig investeren in vastgoed

We hebben jammer genoeg geen glazen bol om de toekomst te voorspellen. Onrustwekkende berichten in verband met de beurskoers bereiken ons.Eén ding staat echter vast: vastgoed is een crisisbestendige belegging. Wat van volatiele beleggingen op de beurs niet gezegd kan worden.Wilt u in 2019 investeren in iets tastbaar, dat zijn waarde al decennialang heeft bewezen, dan loont vastgoed de moeite. De ervaren en deskundige medewerkers van Brody begeleiden u graag bij uw zoektocht naar het gepaste renderende beleggingsvastgoed.

3.    Scherpere kredieten zorgen voor meer stabiliteit en huurders

U maakte ongetwijfeld uw rekening op, nu een nieuw jaar zich aandient. Dit zicht op uw financiële situatie is ongetwijfeld verhelderend. U hebt ondertussen misschien al de 20% eigen inbreng voor een vastgoedinvestering bijeen gespaard (of dat zal in de loop van 2019 het geval zijn). U las wellicht ons Start to invest-artikel over investeren in vastgoed met een beperkt budget: u weet dat dit niet enkel voorbehouden is aan de superrijken.

Deze tendens is belangrijk voor beleggers in vastgoed: banken worden strenger bij het toekennen van kredieten. Bij deze ‘scherpere’ kredieten is een hogere eigen inbreng vereist en beperkt de bank de leningstermijn (zo is een terugbetalingsperiode van 25 jaar inmiddels zeldzaam).

Dit is een goede zaak voor zij die willen investeren in vastgoed 2019. Scherpere kredieten zorgen immers voor extra stabiliteit op de vastgoedmarkt. Daarenboven groeit hun doelgroep van huurders aan, nu mensen minder snel tot de aankoop van een eigen woning overgaan. Goed nieuws voor de verhuurbaarheid van het appartement dat u dit jaar zou aankopen!

4.    Evolutie vastgoedprijzen in uw voordeel

Eeuwig discussiepunt en heet hangijzer: zullen de vastgoedprijzen dalen, of blijven ze in stijgende lijn gaan, zoals al vele jaren het geval is?

Céline Janssens van Stadim leerde ons als objectieve expert vastgoedwaardering dat het vastgoed in België correct gewaardeerd is, en dat er zelfs een buffer is van 10%. Een toename van het aantal gezinnen, gestegen consumentenvertrouwen, aanhoudend lage rente en positieve economische prognoses (verwachte economische groei van 1,6 %) ondersteunen deze visie.

Met stijgende prijzen in het vooruitzicht is het kwestie van niet te lang wachten met uw investering in vastgoed.

Anderzijds, indien er toch een lichte correctie van de vastgoedmarkt zou komen in de omgekeerde richting (zoals sommigen beweren), betekenen iets lagere vastgoedprijzen geen ramp. Meer zelfs, misschien kan u er uw voordeel mee doen bij de aankoop. In elk geval blijft het rendement van vastgoed verzekerd, in de vorm van maandelijkse huurinkomsten.

5.    Hoe vroeger u begint, hoe hoger uw rendement

Wie het ‘wereldwonder’ van rente op rente kent, of dit krantenartikel ‘Je bent nooit te jong om te beleggen’ las, weet dat vroege vogels slimme vogels zijn. De opbrengst van uw vastgoed kan u gebruiken om opnieuw te investeren en zo uw winst exponentieel te vergroten. Of u gebruikt de maandelijkse huurgelden die uw investering oplevert nu al als mooi aanvullend inkomen. Redenen te over om in 2019 eindelijk over te gaan tot een slimme vastgoedinvestering!

Bij Brody helpen we u op professionele wijze bij de vastgoedbeslissing die van 2019 uw succesjaar zal maken. Blader alvast eens door ons aanbod.