Family offices zetten massaal in op vastgoed

Familievermogens zijn vaak groot en versnipperd, en slecht beheer kan ervoor zorgen dat het zo moeizaam opgebouwde kapitaal in een oogwenk weer verdwijnt. Daarom is het vaak slim om een family office onder de arm te nemen. Zo’n office kan je helpen het vermogen te beheren en te vergroten met slimme investeringen. Maar wat doet men dan precies, en welke rol speelt vastgoed daarin?

Family offices zijn ontstaan bij de rijkste families op aarde. Zij zochten een manier om hun vermogen te beheren én beschermen, zodat ook de volgende generaties nog lang zouden kunnen genieten van wat er binnen de familie opgebouwd werd.

Daarvoor deden ze al langer beroep op experten en adviseurs allerhande, maar er was nood aan een kader dat al die stemmen kon verbinden. Een family office dus. Een onafhankelijk orgaan dat de input van al die experts en adviseurs bundelt in een succesvolle strategie, gebaseerd op de doelen van de familie.

Zij bewaren het overzicht op het totaalplaatje: wat zit er allemaal in de portefeuille? Kan de risicospreiding geoptimaliseerd worden? Wat houden de contracten met alle verschillende bankiers en adviseurs precies in?

Vandaag zijn family offices aan een flinke opmars bezig, en dat is niet verwonderlijk. Ze besparen immers een pak tijd en zorgen, en zorgen ervoor dat familievermogens van generatie op generatie blijven renderen.

Waarom zou je beroep doen op een family office?

Een aanzienlijk vermogen, dat vaak verdeeld is over verschillende bedrijven, familieleden of landen, beheren en doen renderen is een erg gespecialiseerde en tijdrovende klus. Als je dat zelf probeert te managen, al dan niet met verschillende adviseurs, ben je daar veel tijd aan kwijt en zijn de risico’s groot.

Een family office neemt je die hele klus uit handen. De familie houdt het beslissingsrecht, maar krijgt gebundeld advies op maat van jouw wensen of plannen voor de toekomst. Zo kan je samen met je family office een werkende strategie uitbouwen om het vermogen te beheren en te vergroten. Terwijl je op elk moment het overzicht bewaart.

Hoe pakken family offices dat aan?

De meeste (en beste) family offices opereren onafhankelijk, en worden dus enkel betaald door de familie(s) waarvoor ze werken. Daardoor is hun advies altijd neutraal en gericht op je eigen belangen.

Ze hebben geen vrije beschikking over je financiële producten, maar bieden een pakket aan vaardigheden, ervaring en contacten, waarmee ze je van waardevol advies kunnen voorzien op fiscaal, administratief, juridisch en financieel vlak. Daarvoor werken ze samen met (jouw) adviseurs, bankiers en accountants.

Welke rol speelt vastgoed in family offices?

Family offices kunnen je ook helpen met het vinden van de juiste investeringen. En die bestaan vaak voor een aanzienlijk deel uit vastgoed. Die investeringen zijn immers heel tastbaar, en het rendement valt makkelijk uit te rekenen en te voorspellen. Dat is bij aandelen bijvoorbeeld minder het geval. Vastgoed is dus een erg aantrekkelijke en laagdrempelige manier om het familievermogen uit te breiden.

Zelf je familievermogen veilig stellen door te investeren in vastgoed? Contacteer ons!