De interessantste vastgoedsites in cyberspace? Hier zijn ze!

Toegegeven, op het world wide web vind je gewoonlijk snel wat je zoekt, maar als het om vastgoed gaat, willen we het je nog nét dat tikkeltje gemakkelijker maken. De handigste vastgoedsites op een rijtje:

Immoweb.be

Naar verluid de grootste vastgoedsite van België. Immoweb is welbekend en voor veel mensen het vanzelfsprekende begin om een huis of appartement te zoeken. De site kwam al in 1996 online en blijft tot vandaag uiterst belangrijk voor het verkopen of verhuren van huizen, appartementen, bouwgronden, garages, kantoren, handelspanden, bedrijfspanden, nieuwbouwhuizen en nieuwbouwappartementen. Hun troeven:

  • 150.000 panden
  • Elke dag 1.000 nieuwe
  • 500.000 bezoeken per dag
  • Meer dan 100 medewerkers

Zimmo.be

Zimmo is naar eigen zeggen de 360°-partner voor de huizenzoeker en de vastgoedprofessional in België. Meer dan 130.000 vastgoedzoekertjes, meer dan 4,5 miljoen bezoekers per maand. Daarnaast vind je er informatiedossiers over bouwen, renoveren en kopen of investeren in vastgoed. Deze zoekmachine indexeert het aanbod van alle grote vastgoedsites en makelaars en maakt alles aangenaam toegankelijk.

Realo.be

Immozoeksite die zichzelf presenteert als ‘Databank van àlle huizen’. Je vindt er ook huizen die niet (meer) te koop of te huur zijn. En je komt er meer te weten over de buurt waarin je volgende adres zich gaat bevinden. Of bijvoorbeeld scholen en winkelvoorzieningen niet al te ver weg zijn. En hoe de straat en omgeving eruitzien, wat je dankzij Google Street view binnen enkele muisklikken te weten komt. Door een grote hoeveelheid gegevens te verzamelen en te combineren, wordt van elke buurt in ons land een zogenaamd ‘sociaal profiel’ aangemaakt. Zo krijg je onder meer het gemiddelde inkomen in de wijk, de etnische achtergrond, de jobsituatie en het opleidingsniveau van de buren te zien.

Immovlan.be

Immovlan behoort tot de Roularta Media Group en telt tegen de 130.000 immozoekertjes. Je vindt er woningen te koop en te huur, nieuwbouwprojecten en vakantiewoningen. Interessant is hun index van om en bij de 3.000 vastgoedprofessionals: immokantoren, notarissen en bouwpromotoren.

Immoscoop.be

Dé hotspot voor vastgoedprimeurs, de online-etalage van de vastgoedmakelaars met het meest recente aanbod, lees je op immoscoop.be. Surfers die op zoek zijn naar huizen, appartementen, nieuwbouwprojecten en bouwgronden die nieuw op de markt komen, zijn bij Immoscoop blijkbaar aan het juiste adres. Immoscoop is gegroeid vanuit vastgoedprofessionals die de zoekende consument een website willen bieden waar overzichtelijk het recentste aanbod uit vastgoedland te vinden is. Tenslotte kan je ook zoeken met de Immoscoop-app, onderweg, vanuit je luie zetel en zelfs vanuit bed. Te vinden op Google Play of in de App Store.

 

Eerst even berekenen wat je kan lenen?

economie.fgov.be

De huurcalculator op de site van de FOD Economie voert automatisch de nodige bewerkingen uit voor de berekening van de huurprijsindexeringen.

Premiezoeker.be

Dankzij de premiezoeker – ontwikkeld door de e-government cluster ‘bouwen en wonen’ in samenwerking met Vlaamse en provinciale instanties – ontdek je snel welke premies je kan binnenhalen als je bijvoorbeeld een woning gaat kopen of renoveren.

Hoeveelkostmijnhuis.be

Wie een huis gaat bouwen, kopen of verbouwen, heeft niet altijd een perfect zicht op de kosten die ermee gepaard gaan. De rekentools op hoeveelkostmijnhuis.be helpen je daarbij een handje.

Kredietgids.be

Zoek je een financiering? Kredietgids.be biedt simulatietools waarmee je een beter inzicht krijgt in jouw financiële mogelijkheden. 

Mooi overzichtje? surfplaza.be!

Maar praat ook zeker eens met de vastgoedspecialisten van Brody!

Naast al die interessante vastgoedsites, zijn wij er natuurlijk ook nog. Tussen de projecten van Brody vind je ongetwijfeld een nieuwbouwappartement dat perfect op jouw maat gesneden is en waar jij en je gezin dus helemaal thuis zullen zijn. Wij zitten in alle geval klaar om je met kennis van zaken te helpen kiezen.