6 redenen om te investeren in nieuwbouw vastgoed

De beslissing om te investeren in vastgoed is snel genomen wanneer u op zoek bent naar een stabiele en renderende investering. Door de lage intrestvoeten en meelijwekkende spaaropbrengsten is de belangstelling voor vastgoed zelfs fenomenaal toegenomen.

Maar investeert u best in bestaand vastgoed, of is investeren in nieuwbouw een slimmere belegging? Wij zochten het uit voor u.

Nadelen nieuwbouw onder de loep

Op het eerste zicht lijkt nieuwbouw duurder omwille van de 21% btw. Dat is inderdaad een aspect om rekening mee te houden. Gelukkig betaalt u enkel btw op de constructieprijs van uw appartement of woning, en op het grondaandeel slechts 10% registratierechten. Wist u bovendien dat erkende assistentiewoningen van een verminderd btw-tarief van 12% genieten?

Toch is nieuwbouw bij de aankoop vaak een stuk duurder dan een bestaande woning. Of deze extra investering zichzelf terugbetaalt: dat komt u in dit artikel te weten.

Sommigen vrezen een onzekere duurtijd van het bouwproces. In uw aankoopcontract is de duurtijd van de werken echter duidelijk vastgelegd, samen met een vergoeding voor eventuele vertraging. Laat die huuropbrengsten maar binnenstromen!

Veel ervaren beleggers kiezen resoluut voor nieuwbouw omwille van de winst op (middel)lange termijn. Benieuwd welke voordelen nieuwbouw heeft?

6 redenen om te investeren in nieuwbouw

Ontdek snel de 6 redenen waarom vastgoed de favoriete belegging is en blijft. Investeren in vastgoed kan trouwens al met beperkt budget.

1.     Beter rendement nieuwbouw

Het rendement van nieuwbouw overtuigt telkens opnieuw. Bij een splinternieuw gebouw hoeft u als investeerder immers geen grote renovaties te verwachten en bekostigen. Het rendement van een bestaand gebouw verlaagt daarentegen aanzienlijk door deze belangrijke en onoverzichtelijke meerkost.

Door te investeren in nieuwbouw hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele gebreken of onvoorziene kosten. Verhuren gaat vlot en levert interessante huuropbrengsten op (zie verder). Bij herverkoop na x-aantal jaren zal u bovendien een veel betere prijs krijgen voor uw nog relatief nieuw appartement. De ervaren medewerkers van Brody helpen u uw rendement te maximaliseren.

2.     Duidelijkheid nieuwbouw als troef

Renovaties zijn vaak een echte nachtmerrie, zowel qua duurtijd als qua kostprijs. Om van de logistieke en administratieve rompslomp nog te zwijgen. Verbouwen en renoveren kost tijd én hopen geld. Vaak evenveel of zelfs meer dan een nieuwbouw.

De duidelijkheid qua kostprijs en duurtijd is een belangrijke troef van nieuwbouw.

3.     Meer huuropbrengsten voor energiezuinige nieuwbouw

Dit is een uitstekend verhuurargument: de energiezuinigheid van uw nieuwbouwappartement. Uw kandidaat-huurders kunnen zo besparen op hun maandelijkse kosten (en ervaren dankzij de goede isolatie bovendien geen geluidsoverlast). Zij zijn bereid u daarvoor een mooie huurprijs te betalen.

U belegt bij nieuwbouw in een energiezuinig en verhuurklaar appartement, met nagelnieuwe verwarmingsketel, isolatie en dak.

4.     Comfort en frisse uitstraling nieuwbouw overtuigen huurders

Huurders stellen tegenwoordig –terecht- vrij hoge eisen aan hun huurappartement of -woning. Niet enkel qua energiezuinigheid. Huurders willen een fris, nieuw appartement met veel lichtinval en voorzien van alle comfort.

Slimme investeerders houden rekening met de eisen van de huurmarkt en kiezen heel bewust voor nieuwbouw bij hun investering in vastgoed.

5.     Moderne architectuur met doordachte indeling

Kandidaat-huurders worden aangetrokken door de moderne uitstraling van uw vastgoedinvestering. Zij waarderen de architectuur met grote raampartijen. Eénmaal binnen overtuigt de doordachte indeling van uw nieuwbouw appartement hen, net als de hoogwaardige afwerking en alle moderne comfort.

6.     Zorgeloosheid bij sleutel-op-deur

Hierboven haalden we het al aan: bij sleutel-op-de-deur nieuwbouwprojecten bent u als investeerder gerust. Een projectontwikkelaar zoals Brody zorgt immers voor een perfect gecoördineerd bouwproces en afgewerkt appartement, klaar om te verhuren. Uw eigen kostbare tijd wenst u liever aan uw gezin of ontspanning te besteden dan aan het opvolgen van allerlei aannemers.

Investeerders waarderen deze zorgeloosheid bij nieuwbouw, gecombineerd met de wettelijke garanties van een goede afloop (dankzij de Wet Breyne en tienjarige aansprakelijkheid van aannemer en architect).

Een bouwpromotor zoals Brody houdt rekening met uw wensen. Doordat u bij de aankoop op plan zelf de afwerking kan kiezen, geniet u van het leukste aspect terwijl u anderzijds geen zorgen hebt. Het beste van beide werelden dus verenigd in nieuwbouw!

Vandaag nog investeren in nieuwbouw

Interesse in een instapklaar nieuwbouwproject als ideale vastgoedinvestering? Contacteer nu de professionele adviseurs van Brody voor een persoonlijk gesprek met maximaal rendement.