6 goede redenen om te verhuizen naar een serviceflat

U overweegt om anders te gaan wonen en te verhuizen naar een serviceflat? De 6 G’s verduidelijken waarom dit wel eens een heel slimme keuze zou kunnen zijn.

Maak snel kennis met de 6 goede redenen om te verhuizen naar een serviceflat:

  • Gemak
  • Geld
  • Gezondheid
  • Genieten
  • Genoeg keuze
  • Gezelligheid

1.    GEMAKKELIJK WONEN IN APPARTEMENT

Een appartement is zó comfortabel. ‘Gemak’ staat dan ook met stip op nummer 1 van de redenen om wat kleiner en anders te gaan wonen. En dat zoiets kan in alle luxe en mét ruimtegevoel, bewijst het concept van ruime appartementen en assistentiewoningen uitgewerkt door Brody.

Te veel werk in de tuin, een huis dat te groot is geworden nu de kinderen het huis uit zijn, het verlangen om wat meer te reizen… Herkenbaar?

Aan de gemeenschappelijke tuin van een appartementsgebouw, of het nabije park, hebt u zelf geen werk. Een lift is zo veel handiger dan die trappen. Lekkende dakgoten en dergelijke, daar hoeft u zich evenmin iets van aan te trekken met de syndicus in de buurt.

Indien u een nieuwbouw appartement aankoopt, bent u trouwens zeker van de prima staat van uw vastgoed. U hoeft helemaal niet aan renovatiewerken –en de bijhorende kosten- te denken. Gemakkelijk!

2.    GELD VERDIENEN MET VASTGOED

Zo komen we naadloos bij de tweede G: geld is eveneens een reden om te verhuizen naar een serviceflat of appartement. Niet enkel bespaart u doordat u geen aanpassingen moet doen aan uw huidige woning, u kan daarenboven geld verdienen…

Uw huidige, grote woning verkopen kan immers een aardige duit opleveren. Of wat dacht u van verhuren, om zo een extra inkomen bovenop uw (karige) pensioen te genereren?

Tijd om uw spaargeld te reanimeren en eindelijk te laten renderen door te beleggen in vastgoed.

Meerdere belastingverminderingen zoals de aftrek van intresten van uw lening gelden voor àlle appartementen. Het bijzondere fiscale gunstregime van assistentiewoningen -géén onroerende voorheffing, slechts 12% btw op de constructie- is een bijkomende reden om te investeren in dit type vastgoed.

Tenslotte is de aankoop van vastgoed het uitgelezen moment om aan successieplanning te doen. Zo bespaart u tot 24% belastingen voor uw (klein)kinderen.

3.    GEZONDHEID GEEN PROBLEEM

U bent in topvorm, dat wensen wij u in elk geval toe. Voor als het (later) wat minder gaat met de gezondheid is het handig om alle zorg binnen handbereik te hebben. Dat is het geval in een assistentiewoning. Zo lang u er geen gebruik van maakt, hoeft u de optionele zorgdiensten uiteraard niet te betalen. Toch is het een hele geruststelling dat ze er zijn. De keuze voor bepaalde zorgverstrekkers is trouwens volledig vrij. De woonassistent bezorgt u alle nuttige informatie hierover.

Zo is levenslang thuis wonen mogelijk in een assistentiewoning.

Maar wacht niet te lang met verhuizen. Verhuizen omdat het moet is niet leuk én niet interessant: wellicht is uw ideale appartement op dat exacte moment niet beschikbaar. Vergelijken, u goed laten adviseren,… dat doet u best in alle rust. Bovendien is verhuizen op hogere leeftijd niet evident.

4.    GENIETEN

In uw ruime en lichtrijke privé-appartement, mogelijk met zonneterras, is het aangenaam wonen.

Maar wist u dat er niet enkel zorgdiensten ter beschikking zijn in een assistentiewoning, maar ook zalige comfortdiensten? Wat dacht u van een heerlijke maaltijd van de excellente traiteur, een handige klusjesdienst, poetshulp uiteraard, maar ook verwennerij zoals een pedicure of kappersbeurt zijn mogelijk. In de lounge kan u heerlijk relaxen, vaak met zicht op de tuin of het park.

Genieten van lekkere luxe dus!

5.    GENOEG KEUZE IDEALE WOONVORM

Er is verder genoeg keuze om uw ideale woonvorm te vinden. Assistentiewoningen of serviceflats zijn trouwens niet te vergelijken met een woonzorgcentrum. Het zijn geen rusthuizen maar mooie privé-appartementen met extra faciliteiten. Dat misverstand hielpen we de wereld uit in ons artikel ‘Waarom een assistentiewoning geen woonzorgcentrum is’.

6.    GEZELLIGHEID TROEF IN ASSISTENTIEWONING

Tenslotte zijn we bij laatste en gezelligste reden gekomen om anders en kleiner te gaan wonen: het gezelschap. Vereenzaming heeft geen kans in gegroepeerde assistentiewoningen (GAW). Zin in een babbel? Uw buren –leeftijdsgenoten- zijn graag van de partij, nieuwe vriendschappen bloeien op. Uw sociaal leven vaart er wel bij.

U kan eventueel deelnemen aan de interessante activiteiten georganiseerd door de woonassistent. Of gewoon wat ontspannen en kletsen in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte of lounge natuurlijk.

Redenen genoeg dus, om te verhuizen naar een serviceflat. Ontdek zelf alle mogelijkheden wat assistentiewoningen en appartementen betreft, of neem contact op met vastgoedspecialisten van Brody.